Helyi sport

2024.04.24. 06:00

Felemás szezonon van túl a Vidux-Szegedi RSE

Újoncként szerepelhetett a férfi röplabda Extraligában a Vidux-Szegedi RSE: bár a csapatnak volt esélye a felsőházba kerülésre, végül a 11. helyen zárta az első idényét a legjobbak között.

Vajgely Pál

A kupában remek eredményt ért el az Extraligában újonc SZRSE.

Fotó: KOCSIS ALÍZ

Első szezonját tölthette az Extraligában a Vidux-Szegedi RSE. A Tisza-partiak remekül kezdtek, hiszen az első négy fordulóból három meccset is megnyertek, és az alapszakasz végéig esélyük volt arra, hogy a legjobb nyolc között, a felsőházban folytassák, ám végül a kilencedik helyen zártak. A 9-12. helyért zajló rájátszás során már nem sikerült felemás mérleggel, három győzelemmel és három vereséggel zárták le a szezont, így végül a 11. helyen fejezték be a 2023-24-es idényt.

Jól kezdtük a bajnokságot, azt gondoltuk, hogy akár a legjobb nyolc közé jutás is sikerülhet. Utólag még inkább büszkék lehetünk egy-egy részsikerre, de a végeredmény tekintetében felemás szezont hagytunk magunk mögött. Komoly csapatok ellen sikerült nyernünk, a magyar kupában legyőztük a MAFC-ot. A szezon végén sérülések hátráltattak bennünket, a kezdőcsapatunkból két meghatározó játékos, Davi Pozzobon és a liberó Borsi Levente is megsérült, így egy sajátos felállásban kellett az edzőnek pályára küldenie a csapatot, ez befolyásolta a végeredményt. A motivációnk megvolt, a csapat küzdött a kilencedik helyért, de féllábbal kellett harcolnunk – összegzett lapunknak Dávid Tibor, az SZRSE ügyvezetője.

A jövő egyelőre képlékeny, jelenleg még nem ért véget az Extraliga idei szezonja, mivel a döntőben jöhet a negyedik meccs a Kaposvár és a MÁV Előre között – a bajnokság új szezonja pedig várhatóan szeptember végén, október elején rajtolhat el. 

Már beszéltünk a játékosokkal, ha minden adott lesz a folytatáshoz, akkor szeretnénk megmutatni, hogy be tudunk jutni a legjobb nyolc közé. Így utólag azt mondom, szükséges az első év tapasztalata ahhoz, hogy ezt elérjük. Nehéz a sportágunk helyzete, mert nem vagyunk olyan szinten támogatottak, mint amennyire megérdemelnék a játékosok, és itt nem csak a mi klubunkra gondolok. Igyekszünk lehetőséget adni a saját nevelésű, korosztályos válogatott játékosainknak, bízunk benne, hogy jövőre összeáll egy olyan csapat, amely képes arra, hogy bejusson a legjobb nyolc csapat közé – zárta Dávid Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában